Team Proper Hoogstraten pakt zwerfvuil aan

Proper Hoogstraten

Met de stad Hoogstraten heeft Natuurwerk een jarenlange, vlot lopende samenwerking. Het ruimen van zwerfvuil in functie van het project ‘Proper Hoogstraten’ past hier perfect in het plaatje van duurzaam natuurbeheer.

Het Team Proper Hoogstraten trekt voortaan dagelijks door Hoogstraten en deelgemeenten als extra hulpmiddel om zwerfvuil en sluikstorten tegen te gaan. De stad gaat daarvoor een samenwerking aan met de vzw Natuurwerk. Tijdens de eerste week waarbij op onder meer de Transportzone Meer werden niet minder dan 200 vuilzakken opgehaald. 

Het vorige stadsbestuur had al kenbaar gemaakt dat het meer middelen wilde inzetten om de overlast van zwerfvuil en sluikstorten harder aan te pakken. Na de camera is er sinds midden januari ook de inzet van Team Proper Hoogstraten. De stad werkt daarvoor samen met de vzw Natuurwerk die een viertal mensen tewerkstelt via sociale tewerkstelling.  “We werken vooral samen met openbare besturen”, vertelt Rob Van Hove van Natuurwerk. “Onze mensen hebben het moeilijk om een job te vinden in de reguliere arbeidsmarkt en via een opleidingsprogramma proberen we hen daarbij te helpen. We werkten al met de stad Hoogstraten samen op de Kolonie van Wortel. Met dit project is het de bedoeling dat we de woonwijken aanpakken, maar ook sites als Den Dijk, het Rozenkranspark, de zwembadsite of de Transportzone Meer.”

Terug naar overzicht