Natuurwerk, duurzame held in Retie

Op 25 september 2019 viert de hele wereld de vierde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd. 

Samen met meer dan 90 andere Vlaamse steden en gemeenten viert Retie de verjaardag van een hele week lang: Van 18 tot 25 september hangen ze de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten ze hun eigen ‘Duurzame Helden’ in de kijker. Deze helden zijn Retiese burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bezig zijn met duurzame ontwikkeling.

Voor Retie kozen ze zeven SDG's waarin Retiese bedrijven en organisaties nu al uitblinken en waar ze trots op kunnen zijn. In een zevendaagse campagne zetten we elke dag een bedrijf of organisatie in de kijker als 'Duurzame Held' die inspanningen levert om deze SDG mee te realiseren. ​Ze lanceren de campagne rond hun lokale duurzame helden via de gemeentelijke communicatiekanalen, de lokale media en de campagnewebsite www.duurzamegemeente.be. Ook tijdens KrikKrak zetten ze hun duurzame helden in de kijker via een wall of fame. 

Natuurwerk werd ook genomineerd als Duurzame Held binnen de SDG Bevorder aanhoudende, inclusieve en duurzame groei, volledige en productieve tewerkstelling en waardig werk voor iedereen!

Terug naar overzicht