Natuurwerk opent vijfde vestiging en zorgt voor 20 jobs: “Iedereen moet kans maken op een goede baan”

Maaien, bomen snoeien, onkruid wieden. Het zijn enkele werkzaamheden die Natuurwerk aanbiedt. Sinds gisteren doet het bedrijf dat officieel ook vanuit Essen, waar het zijn vijfde magazijn opende. Dat moet op termijn voor twintig jobs zorgen. 

Vanuit Essen start nu in eerste instantie een ploeg van vijf arbeiders, aangestuurd door coördinator Kurt Hoppenbrouwers. “Wij werken al veel voor opdrachtgevers hier in de buurt, zoals Kempens Landschap en Bosgroep Antwerpen Noord”, vertelt Hoppenbrouwers. “Wij onderhouden bijvoorbeeld een deel van de Kalmthoutse Heide, de oude kloostertuin bij het College en de Wildertse Duintjes.” 

Dat onderhoudswerk bestaat onder meer uit maaien, onkruid wieden en bomen snoeien. Ook heeft Natuurwerk in Essen een bos aangeplant en hondenloopzones aangelegd. 

Bij Natuurwerk werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Wij willen hen een kans geven op een goede job”, licht directeur Gert De Vos toe. “Wij vinden het sociale heel belangrijk.” Dat bevestigt ook schepen Helmut Jaspers (sp.a). “Wij zijn heel blij dat er nu meer mogelijkheden komen binnen de sociale tewerkstelling”, zegt hij. 

Natuurwerk had al vestigingen in Puurs, Retie, Houtvenne en Wortel. De ploeg die nu start, komt uit Wortel, maar zal snel worden aangevuld met werknemers uit Essen, verwacht Kurt, die zelf ook eerst in Wortel werkte. “We zijn al bezig met de eerste gesprekken. We willen graag met mensen uit de regio werken. De afstand is nu best wel groot.” 

Gert verwacht dat er binnen niet al te lange tijd een ploeg van twintig man werkt in Essen. “Het werk is er al. We hebben zoveel te doen dat we nog extra handen kunnen gebruiken.” 

Terug naar overzicht