Essen is nieuwe uitvalsbasis voor Antwerpen Noord

Natuurwerk opent 5e magazijn in Essen

Naast de 4 magazijnen in Wortel, Retie, Houtvenne en Puurs, zal Natuurwerk dus nu ook ploegen uitsturen vanuit Essen. Er wordt gestart met 1 ploeg van 5 arbeiders, met Natuuwerkervaring en aangestuurd door een coördinator die reeds ploegbaas was in Wortel. Bedoeling is om zo snel mogelijk deze kern te versterken met mensen vanuit de directe omgeving, om zo op een paar jaar uit te groeien tot een ploeg van twintig personen.

Natuurwerk voert ook vandaag al behoorlijk wat werken uit in Essen en de nabije omgeving: in opdracht van Kempens Landschap beheert Natuurwerk de domeinen van het College der Redemptoristen en van de zusters Franciscanessen (Wuustwezel) en wordt er gewerkt voor het Agentschap Natuur en Bos (De Maatjes, West-Beersgat, Wolfsheuvel, Kalmthoutse Heide, Achterste Duinen, …) voor de Bosgroep Antwerpen-Noord (Wildertse Duintjes…) en voor het Regionaal Landschap De Voorkempen. In het verleden werd er ook meermaals voor de gemeente Essen gewerkt: aanleggen van hondenluitoopzones, plaatsen van wildrasters, bosaanplantingen. Al deze werken werden tot voor kort uitgevoerd door de ploeg vanuit Wortel, waardoor nogal wat tijd kroop in de werkverplaatsingen. Liefst werkt Natuurwerk dicht bij haar klanten. De regio is rijk aan waardevolle natuur, en het duurzaam en ecologisch verantwoord beheer van dergelijke natuur is nu net de kernactiviteit van Natuurwerk.

Natuurwerk is gespecialiseerd in duurzaam natuurbeheer. Bedrijven kunnen op ons beroep doen voor maaiwerken, boomverzorging en -vellingen, snoeiwerken allerhande, houtkantbeheer, aanplantingen, omvorming van groenzones tot (tijdelijke) natuur. 

https://www.madeinkempen.be/nieuws/natuurwerk-opent-magazijn-in-essen/?utm_medium=link&utm_source=gva&utm_campaign=home

Terug naar overzicht