Klein Engelandhoeve


Zoals wel meer sociaal bewogen bedrijven draait PerkinElmer België elk jaar vrijwillig een dagje mee met een sociaal initiatief. Dit jaar kozen ze voor fysiek werk in het groen.

Op 13 september, onder een stralende nazomerzon, trokken twintig medewerkers van PerkinElmer al vroeg de werkschoenen en handschoenen aan op het prachtige, schaduwrijke domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver. Roosendael is één van de parels aan de kroon van de vzw Kempens Landschap. Deze landschapsvereniging doet voor het duurzaam groenbeheer van zijn topdomeinen een beroep op Natuurwerk vzw.

In een uitstekende verstandhouding werkten de collega's van PerkinElmer zich schouder aan schouder met de medewerkers van Natuurwerk in het zweet om de hooilanden en ruigtes op Roosendael te maaien. De onmiddellijke afvoer van het maaisel verarmt de bodem, wat dan weer de soortenrijkdom stimuleert.

Een welverdiende drink nabij het imposante poortgebouw sloot deze vermoeiende, vruchtbare en aangename dag gepast af.

Velina van PerkinElmer: "...Het was tiptop! Ik heb niets dan lovende reacties gekregen van de collega's. We hebben afgezien maar het was het meer dan waard. In ieder geval respect dat jullie dergelijk werk op dagelijkse basis verrichten..."

Wil je met jouw bedrijf of organisatie ook tijd schenken aan Natuurwerk, of wil je graag meer informatie, contacteer dan Gert De Vos (gert.devos@natuurwerk.be).