Natuurabeider, van alle markten thuis.

Hoewel de natuurarbeider vooral in de "buitengebieden" werkt, heeft hij/zij een zeer breed profiel van vaardigheden.  De opgedane kennis op het veld wordt permanent ondersteund met trainingsdagen.

Het basispakket van trainingen die elke arbeider bij Natuurwerk doorloopt, bestaat uit leren werken met een bosmaaier, een heggeschaar, een bladblazer en een grasmachine.

Bijkomend krijgen de vaste arbeiders volop kansen om tal van vaardigheden aan te leren: kettingzaagcursus, kennis van planten en exoten, plaatsen van omheiningen, EHBO (nijverheidshelper), kennis van onkruidbestrijding, werken met de hoogtewerker, kennis basisecologie, veldvegetatie, diverse snoeitechnieken, kennis van 2 en 4 takt motoren, uitbreiding rijbewijs BE, tractorvaardigheden, etc.

Ook op vlak van arbeidsattitudes krijgen onze arbeiders leerkansen met diverse trainingsmomenten: omgaan met moeilijke veranderingen, assertiviteitstraining, leren solliciteren, omgaan met conflicten, Nederlands op de werkvloer, leidinggeven voor ploegbazen, .... Heel wat arbeiders hebben inmiddels belangrijke en erkende certificaten behaald: kettingzagen (ECC1 - ECC2), hoogtewerker, VCA, EHBO, rijbewijs BE, ...

Natuurwerk werkt vaak en graag met het opleidingsaanbod van Eduplus, het vormingsfonds van de groensector. Onze samenwerking met Eduplus beschouwen wij als een garantie op relevante en kwaliteitsvolle beroepskennis.

Natuurarbeiders hebben ook de juiste feeling om te werken in de aanverwante jobs: tuinaanleg, plantsoenonderhoud,...  In samenspraak met een nieuwe potentiële werkgever, is Natuurwerk bereid om de opleidingsbehoefte af te stemmen op de toekomstige verwachtingen. In de periode voorafgaand aan een tewerkstelling kan de werknemer worden vrijgesteld om bepaalde opleidingen te volgen.